***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! За връщането на Брендо: не може без протекции от службите. Министрите на отбраната на САЩ и Русия са провели разговор

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 26 юни   

 

„ Без интервенция и надзор на съответните служби връщането на Брендо не може да стане. Нищо необичайно няма. Мислите ли че това е инцидентно решение на Брендо? Мислите ли че с това предаване не се цели нещо? Задържането му в Украйна инцидентно ли е? Защо беше пуснат? 

Решението Брендо да се прибере не е инцидентно, то е планувано. Неговото предаване е с избрана цел и тя ще стане ясна “, безапелационен бе Ботьо Ботев. 

***

11% от лекарите са ставали жертва на физическа експанзия и съвсем половината - 49% са ставали жертва на вербална. Това заяви в " Денят стартира " доктор Иван Маджаров, ръководител на Управителния съвет на Български лекарски съюз, като се базира на две изследвания измежду лекари и пациенти, поръчани от Съюза.

„ Двете изследвания, които поръчахме и финансирахме от Български лекарски съюз, бяха в тази посока да изясним какъв е процентът на лекари, против които е имало физическа и вербална експанзия.

Искахме да забележим и какво мисли обществото по въпроса. За страдание, експанзията не се овладява, макар самодейностите, макар говоренето, което ние и други институции, в това число Министерството на здравеопазването, вършим ", сподели доктор Маджаров.

***

„ За страдание, в тази офанзива вземат участие и българските служби. Това демонстрира за какво ние желаеме промени на тези служби, а останалите партии отпред с ГЕРБ и Движение за права и свободи се опълчват на тези промени “.

„ ДАНС се употребява като бухалка против цивилен деятели, специалисти и лекари, които пазят концепцията за Национална детска болница. Това беше повода през днешния ден да изслушаме Пламен Тончев, който не съумя да изясни за какво ДАНС се занимава с разпити на гражданските деятели. Всички въпроси, които са им задавани, нямат безусловно никаква връзка с детската болница. На тях не им е възложен сигнала, подаден от " Търговска лига ". Това за нас е голямо нарушение на човешките и конституционните права на жителите. В този смисъл ние желаеме оставката на господин Тончев като ръководител на ДАНС ", разгласи от своя страна Елисавета Белобрадова. 

„ Имам възприятието, че сме се телепортирали някъде обратно във времето - 1988 година. Тогава, като не спазваш заветите на партията, ти пращат Държавна сигурност. Това е цялостно безсрамие. ДАНС да приканва цивилен деятели и да ги разпитва е безусловно безсрамие. ДАНС е политическа бухалка на ГЕРБ и Движение за права и свободи. По отношение на " Военно разузнаване " става въпрос за СМС на Ванев, изпратен до пет лица. Той не сподели нищо за авторството, само че в СМС излиза наяве, че би трябвало да бъде спрян този, който желае да реформира службите ", съобщи ген. Атанас Атанасов.  

***

„ Вчера излезе голяма неистина, което ме тормози. Има доста сериозен сигнал за най-висока степен на опасност против мен. Предполагам сътрудниците от ДАНС, Министерство на вътрешните работи и НСО са взели ограничения. И вашето циркулиране около оградата доста тормози и внуците и детето. Вчера в две диаметрално противоположни медии излезе информация, че опасността идва от Пеевски. Това ме тормози. Всичко съм чул за Пеевски “.

***

Днес евродепутатите от партия " Продължаваме промяната " бяха признати за пълновръстен член на парламентарната група “Обнови Европа ” (RENEW). Това оповестиха от партията в формалната си Facebook страница.

Така Политическа партия застава в едно демократично семейство с Марк Рюте, Емануел Макрон и Кая Калас.

“Ние с Христо Петров ставаме част от това уважавано европейско семейство ”, съобщи Никола Минчев. „ Дадохме и своята поддръжка за избора на ръководителя на парламентарната група - Валери Айер “.

***

Формалният водач на " Величие " Николай Марков изиска опрощение от Ивелин Михайлов.

„ Подложен е на тестване персоналният ми престиж, както и този на сътрудниците ви, от изказванията на Михайлов, че има пробити депутати ", изясни Марков, представен от " 24 часа ".

***

Европейската комисия и Европейската централна банка показват през днешния ден конвергентния отчет за приемането на еврото в България.

Очаква се в него да бъде доказано, че страната не e изпълнила всички критерии, с цел да одобри единната европейска валута от 1 януари следващата година, каквито бяха първичните проекти на Брюксел и София.

***

Най-значимият резултат от среща на върха в швейцарския град Бюргенщок е обещанието на Украйна да предложения руснаците на идващото сходно събитие, което евентуално ще се организира в Саудитска Арабия по-късно тази година, означават в редакцията на американското списание TIME, представено от " Фокус ".

***

Основателят на уеб страницата " Уикилийкс " Джулиан Асандж пледира през днешния ден " отговорен " по обвиняване, че е разгласил класифицирани документи на американските въоръжени сили, съобщи АП, представени от Българска телеграфна агенция. 

***

Северна Корея е направила тестване на, както наподобява, хиперзвукова ракета край източните си крайбрежия, само че тя се е взривила във въздуха, заяви южнокорейската войска, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

***

Министрите на защитата на Русия и Съединени американски щати са провели телефонен диалог за първи път от повече от година, заяви Ройтерс. Агенцията отбелязва, че двете страни са показали надълбоко различаващи се версии на диалога. 

Пентагонът заяви, че министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин и неговият съветски сътрудник Андрей Белоусов са разискали смисъла на отворените линии за връзки. Разговорът е извършен по самодейност на Остин и е първият на сходно ниво от март предходната година, съобщи пред кореспонденти представителят на Пентагона ген.-майор от Военновъздушни сили Патрик Райдър.

Министерството на защитата на Русия съобщи, че Белоусов е предизвестил Остин за рисковите последствия от продължаващите американски оръжейни доставки за Украйна по време на продължаващия към този момент 28 месеца спор с Русия, съобщи ТАСС.

***

Антисемитските прояви в Германия -  от графити до опити за подпалване - са се нараснали с към 83% през предходната година след осъществената от " Хамас " офанзива против Израел на 7 октомври и израелската военна атака в линията Газа, заяви Федералната асоциация на центровете за проучване и информация за антисемитизма (РИАС/RIAS), представена от Ройтерс.

Около половината от 4782-те регистрирани антисемитски произшествия са свързани с антиизраелски активизъм, като доста от тях включват отказване на нацисткия Холокост, по време на който са избити 6 млн. евреи, показва РИАС.

Въпреки че антисемитизмът се ускорява в международен мащаб, той е изключително сензитивна тематика в Германия, където еврейските институции са под мощна полицейска отбрана, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Критици, измежду които видни немски интелектуалци от еврейски генезис, настояват, че това е резултат от обстоятелството, че немските управляващи и медии не вършат задоволителна разлика сред антисемитизма и рецензиите към Израел. 

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР